Kedai Maya - Wajib Klik

Monday, November 14, 2011

Pasaraya-pasaraya di Keningau (Bahagian 1 bei....)

Sementara menunggu untuk daftar Kursus Pengoptimum Penggunaan dan Pengintergrasian Sumber Pendidikan Berasaskan TMK dalam P&P ke Arah Pembestarian Sekolah untuk  Penyelaras Bestasi(GPB) dan Guru Perpustakan dan Media (GPM) yang namanya sikit punya panjang ni... baik TcRaiN buat satu pos tentang pasaraya-pasaraya yang ada di Keningau ni...

Di Keningau ni pasaraya kegemaran kalau ingin membeli barang-barang dapur dan keperluan harian,ialah Milimewa 2. Kerana tempat letak kereta dijamin ada. Letak depan-depan pintu kedai pun selalu dapat. Tidak payah tawaf 2 / 3 kali untuk dapat parking. 

Lagipun TcRaiN ada 'member card' Milimewa... kumpul mata dan boleh tebus dengan hadiah. Dari segi harga, hmmm.... agak mahal sikit berbanding pasaraya-pasaraya besar lain di Keningau ni. Tapi sejak akhir-akhir ni nampak macam makin murah sikit... Ada harga ahli... TcRaiN pernah beli biskut Chipsmore dengan harga RM2.90 di Milimewa ni... 

'Que' pula sangat pendek... cepat saja kita dilayan oleh 'cashier'. Ruang beli belahnya luas dan santai... tidak berserabut...! Tenang dan damai masa membeli belah. Tidak berlanggar-langgar dengan orang... Tiada tangga yang menghalang laluan macam di saaanaa  tu... Sesuai untuk orang-orang yang sibuk, banyak urusan dan mahu cepat.

Kalau mahu cari pakaian budak, di Milimewa ni pun sesuai. Banyak pilihan... yang rekabentuknya cantik lagi... Harganya pun OK lah... Yang penting kita dapat apa yang kita cari... Tapi kalau pakaian raya macam baju kurung tu... ishhh... di Milimewa ni tidak pula menepati zaman... (betul bah...)

Kalau shopping baju kurung, baju Melayu, tudung... tempat yang sesuai ialah Fitrah Trading yang bloknya sebaris dengan kedai Buku Foong Goon Wo tu... dekat dengan Rakyat Superstore tu. Paling banyak pilihan... Dari kanak-kanak sampai yang dewasa.

Kalau cari kasut di Milimewa ni pun susah sikit... kebanyakannya stok lama... yang itu... itu... jer... Huh... 

Tempat yang sesuai cari kasut wanita bagi TcrAiN ialah di Servay...
Kasut-kasut di sini betul-betul ngam dengan citarasa TcRaiN (orang lain tidak tau pula). Kasut di sini tumitnya rendah sangat... cantik... selesa dipakai. Kalau lah banyak duit... mau saja TcRaiN borong kesemuanya... he he he... (membazir amalan syaitan). Tapikan... satu hal juga di Servay ni... jalannya macet kata orang Indon... Selalu tak ada parking..!

Kalau kasut sekolah yang paling banyak range ialah di Southern Shoes..., sebaris dengan Riza Bistro. Kedai Nyonya tu... sejak kecik-kecik lagi TcRaiN beli kasut sekolah di situ...

Bahagian alat tulis pula... kat Milimewa... adumakkkk tak lengkap lah... Cari tu tak ada... cari ni tak ada... Bukan lah tak ada sangat... tapi sangat terhad pilihannya... dan mahal... Tapi kalau dekat Rakyat Superstore yang kuning tu... lengkap alat tulisnya.

Pensil mekanikal punya lead... macam-macam saiz ada... Pen khat pun banyak di sini. Macam-macam saiz lagi. Di sana Evergreen pun ada... tapi... sana mahal sikit lorr... yang di Rakyat Superstore ni murah...! Besssstttt....! Kalau ruang letak keretanya luas... sini saja TcRaiN akan mau membeli belah.. Tu lah.. masalah kurang parking saja...

Bah... nanti ja TcRaiN sambung ya... mo kurusus bah... Err... gambar-gambar ni pun pinjam dari Google Image saja... Tiada masa TcrAiN mo keluar pi menggambar... TcRaiN tengah duduk di lobi Hotel Perkasa ni... nda sempat mo pi menggambar bah! Bah hiri no kio!


1 comment:

etuza said...

wah kongsi antara yg hebat di Keningau, Sabah..promot jg ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...