Kedai Maya - Wajib Klik

Monday, February 4, 2013

Pendatang Asing di Sabah Tak Perlu Risau. Anda tak akan dihalau dari Bumi Sabah

Uppsss... tajuknya...!! Bukan saya yang kata ya... tu ada pihak yang kata... (Pihak bukan kerajaanlah...) dalam Daily Express 2 Februari 2013.

Dia kata, "pendatang asing adalah penting bagi ekonomi dan pembangunan Sabah. Jangan risau kerana kalau kami menang PRU 13, pendatang asing tidak akan dihalau. Pendatang asing boleh duduk dengan aman di sini. Boleh kerja di kedai kopi, boleh kerja di ladang-ladang, dalam sektor pembinaan... Tetapi, kenalah masuk secara sah. Ada dokumen. Cukup 15 tahun bermastautin, pendatang asing sudah boleh memohon jadi warganegara dan boleh mengundi dalam pilihan raya"

Hmmm.... Tak payah tunggu dorang menang rasanya. Bukan kerajaan punya polisi memang sedia kala macam ni??? ???? ??? ??? Copy cat yer...?

Hias-hiasan...
??? ??? ???-

4 comments:

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...

TcRaiN said...

sontoloyo

Etuza Ezawarna said...

masuklah sabah secara Sah. namun kita ni sama ja menumpang di Bumi Allah. cuma kita diagihkan dengan negara kita, so undang2 manusia menggariskan semua...

Etuza Ezawarna said...

datang semula membaca..isu hangat kerakyatan di Sabah. Saya turut risau.dalam berita tu kan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...