Kedai Maya - Wajib Klik

Wednesday, December 9, 2015

Bantuan Awal Persekolahan 2016 yang tiba-tiba viral sekarang ni.

Budak-budak keliru dengan kewujudan maklumat dalam media sosial pasal tajuk tu..πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†

Ini lah bunyi info tu πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
BANTUAN PERSEKOLAHAN 2016 - KHAS UTK PENDAPATAN RUMAH RM2500 ke bwh

1. Alat tulis sek menengah
 - pencil mekanikal 1 set
 - pen 1 dozen (mix colour)
 - gam
 - pemadam
 - liquid paper
 - kertas kajang (1 rim)

2.Alat tulis sek rendah
 - pencil kayu (1 box)
 - pembaris
 - gam
 - pemadam
 - buku tulis (1 dozen)
 - kaler pencil (12pcs)

Sila isi borang di link ini dgn tepat, agar mudah pihak ADMIN utk pos brg2. Juga pastikan masukkn no tel yg dpt dihubungi. Terima kasih.

http://goo.gl/forms/ZX0RMGbpse

*juga boleh isikan utk keluarga yg kita tahu dia mmg susah. Tapi sila tuliskan BAGI PIHAK di ruang REMARKπŸ˜‰

 ✉ sila viralkan agar dpt kita membantu org yg dlm kesusahan. Bantuan akan bermula diagih2kan dr 15 jan - 31 jan 2016 shj.

Ikhlas
⏰R.S

TcrAin pun buat siasatan (kunun).Sudah cek laman web rasmi KPM. Sebenarnya yang perlu memohon bantuan tu sekolah bagi pihak pelajar-pelajar. Bukan pelajar sendiri yang kena memohon.

Pada TcrAin ini scam yang bertujuan untuk curi maklumat peribadi kita. Jadi kita tidak payah isi borang yang dalam tu Google docs. Tu borang siapa-siapa pun boleh create tau. Lagi pun... tak kan lah urusan rasmi guna bahasa pasar macam tu kan? Simple what!

It's a scam... Ok?

3 comments:

Hawa Shakirah said...

kalau kita dh isi dan submit semua maklumat dalam google docs to macam mna? kena buat laporan ka?

Abang Lan said...

Harap2 tak jadi apa2 lah kan?

Norshahzuliyana Shahidan said...

kna cepat2 report police ni...membahayakan keselamatan....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...