Kedai Maya - Wajib Klik

Wednesday, August 24, 2011

Ditipu Hidup-hidup Oleh Penjual Online

Assalamualaikum... Hari ni nak share cerita tentang TcRaiN kena tipu sewaktu membuat pembelian di internet. Duit dah di bayar tapi barangnya tak sampai-sampai. Tujuan TcRaiN share cerita ini ialah supaya kita semua dapat pengajaran dan TcRaiN berdoa semoga orang yang menipu tu cepat-cepatlah sedar, minta maaf dan bertaubat. Tak elok makan duit haram hasil daripada tipu orang. Kiamat bukannya lama lagi. Buat apa nak pandang sangat pada dunia ni...

Butir-butir si penipu itu ialah seperti berikut:

Seperti yang u all boleh tengok facebook dia sudah senyap sunyi. TcRaiN percaya bukan hanya duit TcraiN yang dah disonglapnya. Pasti ramai lagi.

Nama orang yang TcRaiN bayar wang tu ialah SANTY IRDAWATY
Nombor Akaun bank CIMB dia ialah 10020101707524

Ikuti lagi butir perbualan kami dalam Facebook
dia buat derkkkk.... jerr... jadi apa lagi... maka tercetuslah post ini..

Jadi hati-hatilah ya... lebih-lebih lagi kalau harga barang yang ditawarkan tu tersangatlah murah daripada yang sepatutnya. Pasti ada udang disebalik batu... So apa nak buat dengan dia ni?

7 comments:

Im Dale said...

xpa la tcr.. kc halal ja.. :D

TcRaiN said...

Hi Dale... Thanks bagi pendapat. Tcr boleh kasi halal... tapi Tcr tdk mau ada orang buat kerja begini berleluasa...

S.E.A,, G.G.K & FRIEND~ said...

hmm kasi biar dia ja sn... setiap pbuatan pasti ada balasan, apa lg ambil hak org.. sabar k :)

TcRaiN said...

Semoga satu hari nanti akalnya akan lebih bijak menilai buruk baik. Semoga dia akan dapat pengajaran sebelum ajal menjemputnya

HARITH ISKANDAR said...

buat report je dulu.bwk skali smua bukti2 transaksi dsb.pastu war2 kan lg kt tenet ni..kot2 ramai lg yg kene tipu..kesian je kt sape yg kene tu..mmm

KiUk said...

ish..jahatnye dia..

Ů BerokBandŮ  said...

buat report jer

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...