Kedai Maya - Wajib Klik

Friday, August 12, 2011

Kuih-kuih Tradisional dengan nama-nama julukannya...

Kuih Paling Kaki Botol = Kuih Jeneral Mabuk

Kuih Paling Gengster = Kuih Lompat Tikam

Kuih Paling Seksi = Puteri Mandi
Kuih Paling Jijik = Tahi Itik
Kuih Kununnya Paling Cute = Cek Mek Molek
Kuih Paling Awet Muda = Kuih Seri Muka
Kuih Paling Alim = Kuih Ketayap
Kuih penyakit Lelaki Kronik = Batang Buruk


Kuih Suka Pukul = Kuih Lompang


Kuih yang Tinggal di Zoo = Badak Berendam


Kuih yang Bangun Sendiri = Kuih Bangkit


Kuih yang tak mandi = Kuih Bau..lu


Kuih Paling Bertuah = Kuih Makmur
Kuih Paling Lambat @ Lidut = Kuih Siput
He he... Jangan marah ya. Sebenarnya post ini bukanlah idea TcRaIN yang asal. Tapi ada juga yang TcRaiN ubah suailah... TcRaiN ternampak dekat FB. Ada banyak kuih tradisional yang TcRaiN belum pernah dengar pun. Nama pun pelik-pelik saja... Pasti ada kisah di sebalik nama-nama kuih tu kan...? Tu yang tergerak hati nak tau macam mana rupanya. Semoga terhibur...

3 comments:

etuza said...

asalam..
hehe..ada bikin taku batang buruk tu hahah....tapi sedap kan...adui lucu jua

TcRaiN said...

He he... nama punyalah pelik kan? Tapi sedap pula rasa kuih-muih ni...

syu said...

mintak izin nak copy kat my blog boleh yek..?!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...